Search
Close this search box.

Cursussen tijdens en na de zwangerschap

Zelfbewust zwanger: gratis online programma
Stichting Zelfbewust zwanger helpt zwangere vrouwen en hun partners bij het maken van bewuste keuzes rond de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Dit is een periode die overweldigend kan zijn. Er komt veel op jullie af en er zijn veel verschillende keuzes te maken. Het is belangrijk dat jullie hier zelf de regie over hebben. Zo kunnen jullie als jong gezin met een goed gevoel terugkijken op een zelfbewuste start van een nieuwe levensfase. Stichting Zelfbewust zwanger biedt een gratis e-health zwangerschapscurus aan. Kijk voor meer informatie op: Het Buikencollectief

NVFB-ZwangerFit® cursus
NVFB-ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw en de pas bevallen vrouw en haar partner. In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van de zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem(dys)functies. Dit alles oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobic en de fitness.
Deze cursus wordt gegeven in Woudenberg en Maarn.

Zwangerschapstrainingen Margot Bevalt
In deze training wordt je praktisch, nuchter en mindful voorbereid op de bevalling door een deskundige met veel ervaring. Daarnaast wordt je partner in twee partneravonden klaargestoomd tot jouw persoonlijke coach tijdens de bevalling. Uniek en bewezen effectief!
Meer informatie kun je lezen op Margot Bevalt.

Margot heeft ook een online versie van de training.
Een individuele cursus is ook mogelijk als je bijvoorbeeld niet in een groep wil, als door fysieke klachten een training op locatie niet mogelijk is, als je een drukke baan hebt en geen tijd hebt voor reguliere training.
Ook een workshop, een beknopte versie van de complete zwangerschapscursus, is mogelijk.

Haptonomie
Deze begeleiding is er op gericht om de natuurlijke gevoelens van de (aanstaande) ouders naar het kind te bevestigen en te verdiepen. Het gaat erom, zowel gedurende de zwangerschap, tijdens de geboorte, als in de periode daarna, een klimaat te scheppen waarin het kind voelbaar welkom is. Daarnaast leer je omgaan met de veranderingen in je lichaam en je, samen met je partner, voor te bereiden op de bevalling.
Kijk op haptotherapie-amersfoort of tel.nr. 033-258 1959

Samen bevallen
De Cursus Samen Bevallen biedt de mogelijkheid om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de cursus worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie praktische technieken die je bij de bevalling kunt toepassen. Tijdens de cursus is er ook steeds aandacht voor de ondersteunende rol van de partner, zodat deze actief betrokken kan zijn bij jouw bevalling.
www.samenbevallen.nl of tel.nr. 06-1148 6678

Zwangerschapsyoga
De zwangerschapsyoga wordt in Woudenberg gegeven door Sylvia Verduin. Je kan alvast een blik werpen op haar website www.sylviaverduin.nl tel.nr. 033-258 9975

Ontspannen Bevallen met HypnoBirthing
Tijdens cursus Ontspannen Bevallen met HypnoBirthing, die je samen met je partner volgt, leer je verschillende ontspannings- en ademhalingstechnieken. Je kunt hiermee gemakkelijker ontspannen tijdens de zwangerschap, bevalling én als ouder. Juist door te ontspannen kan je lichaam optimaal doen waar het voor gemaakt is. Ook ontvang je veel informatie om de geboorte zo natuurlijk mogelijk te laten voorlopen. Een fijne start van het nieuwe leven, voor jezelf én je baby.  Zowel groepslessen als privé cursussen aan huis mogelijk.
www.hypnobirthingnederland.nl

Zwangerschapsmassage
Zwangerschapsmassage en coaching door Reintje van der Cingel in Maarn. Reintje is massagetherapeut en psycholoog met aanvullende specialisatie in pre- en perinatale psychologie. Haar hart ligt bij het masseren en begeleiden van zwangeren en jonge gezinnen en heeft inmiddels 20 jaar ervaring.

Je zwangerschap is een bijzondere tijd. Je lichaam is hard aan het werk voor de komst van je kindje. Een zwangerschapsmassage is een goede manier om je lichaam en geest even helemaal tot rust te laten komen en je eventuele pijnklachten te verlichten.

Tijdens de zwangerschap is je gevoelswereld turbulenter. Dat komt door de extra hoeveelheid hormonen en door de vele veranderingen in je leven. Een steuntje in de rug middels coaching kan je weer in balans brengen. www.zwangerschap-massage.nl

Zwangerschapsmassage bij praktijk Namaste-massage in Doorn.
Je zwangerschap is bij uitstek een periode om bewuster te leven, je aandacht meer naar binnen te richten en goed voor jezelf te zorgen. Massage helpt je op een liefdevolle manier contact te maken met jezelf en met wat er in je leeft. Bovendien kunnen massages in de laatste weken een aangename bijdrage leveren in de voorbereiding op je bevalling.
www.namaste-massage.nl

Zwangles
Dit is een zwangerschapscursus met zingen als uitlaatklep en ontspannende factor.
Maaike Rijnsburger is muziekdocent en Doula. Kijk op zwangles

Dunstan Babytaal
Dit is een cursus speciaal voor aanstaande ouders en ouders met baby’s tot 3 maanden. Leer de verschillende geluiden en lichaamstaal van je baby herkennen en weet wat je kunt doen.
De behoeften van je kind herkennen kan al direct na de geboorte; een fijne start!
Kijk op www.babytaal.nl

Bevallen in water
Praktische informatie over baden, natuurlijk bevallen en het gebruik van water tijdens de zwangerschap en geboorte, de rol van de partner en de rol van verloskundige, diverse houdingen en hulpmiddelen.
Kijk op oerbron  of waterkinderen 

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren en te verbeteren.